Over Nederland Kiest

Actief sinds 2009

Nederland Kiest is in juni 2009 opgezet en wordt sindsdien zelfstandig bijgehouden door Rob Homan: "Gedurende mijn leven ben ik geïnteresseerd in het laatste nieuws. Altijd benieuwd naar wat er in de wereld om mij heen gebeurd. Deze eigenschap kan ik goed combineren met mijn hobby: websites maken. Nederland Kiest is ook niet de eerste website, ik heb diverse websites gehad over nieuws (Europese Parlementsverkiezingen, wereldnieuws)."

Inmiddels heeft Nederland Kiest verslag gedaan van onder andere de gemeenteraadsverkiezingen en de Tweede Kamerverkiezingen. In die hoedanigheid heeft de initiatiefnemer op uitnodiging van de burgemeester ook verslag gedaan van de uitslagenavond in de eigen gemeente.

Nul budget

Om de onafhankelijkheid te waarborgen houdt Nederland Kiest er een gering budget op na. Dit houdt in dat de website zich zo min mogelijk wil binden aan commerciële partijen om elke schijn van partijdigheid te vermijden. Daar staat tegen over dat getracht wordt ieder politiek geluid te laten horen. Zo heeft Nederland Kiest als enige website een kieshulp ontwikkeld (sinds 2012), welke alle verkiesbare partijen standaard meeneemt in het stemadvies. Zoals elke moderne website kan beamen wordt er intensief gebruik gemaakt van nieuwe media. Hierbij kan men denken aan het populaire microblog Twitter en profielensite Facebook.

Nederland Kiest streeft ernaar in de toekomst de landelijke bekendheid te vergroten door middel van het actief benaderen van onafhankelijke media c.q. berichtgevers, om zo de autonome berichtgeving aan potentieel geïnteresseerden te vergroten.

Terug naar boven