Balkenende gaat voor goud

Door in Nieuws

Het partijbestuur van het CDA ziet geen enkele reden om het lijsttrekkerschap van partijleider Jan Peter Balkenende te heroverwegen.

Hij is en blijft de CDA-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

CDA-leider en premier Jan Peter Balkenende spreekt van "een helder signaal" maandagavond nadat het partijbestuur onomwonden zijn vertrouwen in hem heeft uitgesproken als kandidaat-lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Balkenende wilde niet ingaan op vragen of hij vasthoudt aan zijn eerdere aankondiging dat hij alleen beschikbaar is voor het premierschap. "Ik ga voor goud. Daarna maken we de balans op."

Vanuit de achterban was er de afgelopen dagen kritiek dat Balkenende nieuwe samenwerking met de PvdA na 9 juni als niet geloofwaardig had betiteld. De CDA-leider nam geen afstand van die woorden. "Ik heb steeds gezegd dat is niet geloofwaardig, maar dat is iets anders dan uitsluiten."

Balkenende zei zich medeverantwoordelijk te voelen voor het slechte verkiezingsresultaat van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij gaf aan dat "het gedoe" in de landelijke politiek uiteraard zijn gevolgen heeft gehad voor lokale campagnes.

Bron: ANP/EBO

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven