Joop Alssema
Burgemeester Joop Alssema van Staphorst
Nederland Kiest

Burgemeester aan jongeren: '19 maart, be there!'

Door in Nieuws

Diverse gemeenten in ons land proberen de jongeren over te halen hun stem uit te brengen. Voor de raadsverkiezingen van volgende maand wordt een historisch lage opkomst verwacht.

Bij de oproepen wordt handig gebruik gemaakt van sociale media. Zo heeft de burgemeester Joop Alssema van Staphorst (Overijssel) een YouTube-filmpje opgenomen waarin hij jongeren oproept naar het stemhokje te gaan: "19 maart, be there!"

Bas van den Tillaar, burgemeester van Gulpen-Wittem (Limburg), doet net als zijn collega in Staphorst een oproep op de website van de gemeente: "Ik roep iedereen op om gebruik te maken van zijn of haar stem en daarmee invloed te hebben op de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad van Gulpen-Wittem. Ga stemmen!"

Persoonlijke kaart

Alle 1.100 jongeren die voor het eerst mogen stemmen worden in Gilze en Rijen (Noord-Brabant) onder het motto Wie kies jij? aangeschreven met een persoonlijke kaart.

Hashtag

In gemeente De Wolden (Drenthe) stuurt burgemeester Roger de Groot jonge stemmers ook een kaart met Twitter-hashtag #dewoldenstemt. Ze worden aangemoedigd naar dewoldenstemt.nl te gaan. Daar staat informatie op over bijvoorbeeld partijen en kandidaten.

"Veel jongeren brengen aardig wat uren per dag door met het geven van likes en retweets. Zo laten ze hun mening horen of waardering blijken voor iets of iemand. Daar draait het bij het uitbrengen van je stem ook om. Meepraten over thema’s die voor jou belangrijk zijn.", aldus de burgemeester.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven