Campagnes verkiezingen opgeschort door crash

Door in Nieuws

Vanwege de vliegtuigcrash in Tripoli zal de berichtgeving op deze site vertragen, omdat de verkiezingscampagnes zijn opgeschort.

Bij de crash zijn volgens de ANWB 61 Nederlanders om het leven gekomen. In totaal waren 62 Nederlanders aan boord: één tienjarig jongetje heeft het overleefd. Hij is opgenomen en maakt het goed.

In het vliegtuig dat vanochtend bij Tripoli verongelukte, zaten Nederlanders die een vakantie hadden geboekt bij Kras.nl. Dat meldt de organisatie op haar website.

Crisisteam

Op het ministerie is een crisisteam bijeen gekomen en de Nederlandse ambassade in Tripoli probeert in Libië hulp te bieden waar dat kan.

Het crisisteam probeert te achterhalen wie er precies in het vliegtuig zaten. In een later stadium zal het team helpen met de identificatie en repatriëring van de slachtoffers.

Ook is er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een informatienummer opengesteld: 070 - 348 77 70

Tussenlanding

Vanochtend verongelukte de Airbus van luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways bij de luchthaven van de Libische hoofdstad. Daarbij zijn 103 mensen om het leven gekomen.

Het vliegtuig, een Airbus A330, was vanuit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg op weg naar Londen en zou een tussenlanding maken in Tripoli. Kort voor de landing verongelukte het. Het is nog niet duidelijk of de crash op de luchthaven zelf of even daarvoor plaatsvond. Ook de oorzaak van het ongeluk is onbekend.

Bron: NOS Nieuws

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven