'CDA laat christelijke homo's in de kou staan'

Door in Nieuws

Volgens voorzitter Wouter Neerings van het COC heeft het vorige kabinet een paar cruciale punten in de voltooiing van de homo-emancipatie laten liggen.

Dat komt voornamelijk door het CDA, dat christelijke homo's in de kou heeft laten staan, zo stelt Neerings in een interview met NU.nl.

Kans gemist

Verder zegt Neerings dat voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk zijn kans heeft gemist door zich niet specifiek uit te spreken over een leraar die van school werd gestuurd vanwege zijn homoseksualiteit. De voorzitter is ook tevreden over Plasterk vanwege het feit dat hij als eerste minister meedeed aan de Gay Pride:

"Hij heeft daarmee het homodebat helpen agenderen. Die dapperheid had ik ook graag gezien waar het om rechten van christelijke leerkrachten en leerlingen gaat. Hij stuurde een brief naar alle scholen om erop te wijzen dat zij leraren niet van school moeten sturen als ze homo zijn."

PVV

Er is ook kritiek op de PVV: "Natuurlijk moeten homo's vrijuit kunnen leven. Maar waar ik persoonlijk voorzichtig mee ben: je moet uitkijken dat je niet de ene groep gebruikt om de andere groep negatief te labelen."

Roze lijsttrekkersdebat

Vandaag vindt het roze lijsttrekkersdebat plaats om 16.00 uur in Studio K in Amsterdam. Aan het debat doen mee: Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Rita Verdonk (Trots op Nederland) en Lot Feijen (Lijst 17).

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven