'Cohen stond met gebonden handen'

Door in Nieuws

"Nederland moest toekijken hoe drie rechtse politici elkaar schaamteloos uit de wind hielden over de oorzaken van de economische crisis, terwijl Cohen met gebonden handen stond door de deelname van de PvdA in Balkenende-4."

Dat is de reactie van Emile Roemer van de SP op het 'premiersdebat' van RTL.

Alleen Balkenende, Cohen, Rutte en Wilders waren uitgenodigd omdat zij volgens de verwachtingen nog de meeste kansen hebben op het premierschap.

"Onbegrijpelijk dat Balkenende en Rutte mochten beweren voor de mensen op te komen, terwijl ze juist vrijwel iedereen keihard gaan pakken. En ongelooflijk maar waar: over bankiers, beleggers en bonussen heeft niemand één woord gezegd."

Schaamteloos

"Niemand noemde het beestje bij de naam, terwijl het casinokapitalisme ons land regelrecht in deze crisis heeft gestort. Het ging slechts over de vraag hoe de kosten van de crisis door de bevolking betaald gaan worden. Schaamteloos en eenzijdig", klaagde de SP-voorman maandag.

"Als Cohen na zondagavond nog niet bereid is met mij en anderen links Nederland op te roepen de rechtse ramp te keren, dan snap ik de PvdA echt niet meer", aldus Roemer verder.

Bron: NU.nl/ANP

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven