Cohen weigert wachtgeld

Door in Nieuws

Oud-burgemeester Cohen van Amsterdam heeft recht op wachtgeld, maar neemt dat niet aan. Dat doet hij omdat hij vrijwillig is teruggetreden om Wouter Bos op te volgen als lijsttrekker van de PvdA.

Dit bevestigde een gemeentewoordvoerster dinsdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool.

Cohen heeft een jaar lang recht op 80 procent van zijn laatste inkomen en maximaal drie jaar lang op 70 procent. Hij verdiende ruim 10.000 euro bruto in de maand. "Ik hoef niet op kosten van de gemeente campagne te gaan voeren", liet hij weten. Hij kan daarmee de kritiek die hij op voorhand kreeg over het wachtgeld dat hij zou kunnen krijgen, naast zich neerleggen.

Ambtswoning

De oud-burgemeester mag gebruik blijven maken van de ambtswoning aan de Herengracht, totdat er een opvolger is. Hij is wel op zoek naar een ander huis. Totdat hij verhuist, betaalt hij meer huur voor het privégedeelte van het pand.

Moeilijk te vinden

Het vinden van een nieuwe woning is nog niet zo gemakkelijk voor Cohen, aangezien zijn vrouw Lidie in een rolstoel zit. "Ik ben blij dat de gemeente het goed vindt dat ik er nog even mag wonen. Maar het is eerst zoeken en vinden en dan verbouwen."

Bron: ANP

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven