Handschoenen D66
D66 voert campagne in stijl met eigen handschoenen.
Mariƫlle Ernst

D66-kandidaten Provinciale Staten op kamers

Door in Nieuws

Wat kan regionale politiek voor studenten betekenen? In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor de Eerste Kamer gaan door heel Nederland jonge D66-kandidaten studentenkamers bezoeken. Ze willen de komende weken in gesprek gaan met studenten over hun regio.

"Eigenlijk is het heel eenvoudig", aldus Arend Meijer, kandidaat in Noord-Brabant en de initiatiefnemer van de studentenkamerbezoeken. “Een kandidaat komt langs, de student nodigt zijn huisgenoten en zijn vrienden uit en met een krat bier, een fles wijn, een fles fris en wat zakken chips gaan we in hospiteertempo in gesprek over wat de regionale politiek voor jou kan betekenen.” Met de actie willen de jonge kandidaten de opkomst onder studenten voor de verkiezingen vergroten door het belang van deze verkiezingen te onderstrepen.

Duurzame regionale economie en werkgelegenheid

De D66'ers willen ook horen welke agenda zij mee moeten nemen in hun fracties als ze eenmaal verkozen zijn. "D66 is de onderwijspartij en staat voor investeren in onze kenniseconomie. Als het aan D66 ligt, investeert de provincie fors in een duurzame regionale economie en werkgelegenheid. Maar de provincie gaat ook over waar je fietst, woont en studeert. De provincie gaat over het bos waar je in hardloopt. En nog veel meer. Dat weten te weinig mensen en deze gesprekken gaan die blinde vlek hopelijk wegnemen." legt Arend Meijer verder uit.

Elke stem telt dubbel

In de gesprekken zullen de jonge kandidaten niet alleen provinciale thema's bespreken. Elke stem telt op 18 maart immers dubbel. Ook de Eerste Kamer – waarvan de leden in mei gekozen worden door de Statenleden – zal onderwerp van gesprek zijn.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven