Dion Graus
Dion Graus met een hond voor het gebouw van de Tweede Kamer
Flickr / roel1943 / cc by-nc 2.0

Graus: Brinkman is een matennaaier

Door in Nieuws

In Eva Jinek op Zondag heeft PVV-kamerlid Dion Graus scherpe kritiek geuit op het feit dat het CDA af wil van de animal cops.

Omdat hij namens de PVV het initiatief nam om de dierenpolitie op te nemen in het regeer- en gedoogakkoord, werden agenten ingezet om dierenmishandeling tegen te gaan. Nu de PVV het kabinet niet langer gedoogd, vond het CDA dat ze geen rekening meer hoefden te houden met de afspraken tussen hen, de VVD en de PVV.

'Van Haersma Buma christendemocraat?'

Graus spreekt van een afrekening met de PVV over de rug van de dieren. Hij viel CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma persoonlijk aan: "Is dat nou een christendemocraat? Volgens hun Bijbel moet je respect hebben voor alles wat God geschapen heeft", zei hij.

Matennaaier

Naast kritiek op het CDA noemde Graus voormalig PVV-kamerlid Hero Brinkman een "matennaaier", omdat deze in maart zei dat hij de dierenpolitie zou schrappen als er bezuinigd zou worden op de politie.

Graus is niet van plan de strijd op te geven: "Een echte ridder verliest nooit. Ze kunnen me neersabelen, maar ik ga gewoon verder".

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven