Zadelhoesjes GroenLinks
Zadelhoesjes van GroenLinks in de Javastraat te Amsterdam
Flickr / robinsonc78 / cc by-nc-sa 2.0

GroenLinks kampioen digitale vrijheid

Door in Nieuws

GroenLinks scoort op alle onderdelen van de Digitale Vrijheidswijzer honderd procent en is daarmee kampioen digitale vrijheid. Dit stelt stichting Bits of Freedom vandaag op haar website. De partij scoort hoger dan alle andere partijen, waaronder de Piratenpartij. GroenLinks heeft de afgelopen jaren succes geboekt met het verwerpen van ACTA. Ook maakte de partij zich hard voor onderwerpen als het opnemen van digitale vrijheid in de grondwet en openheid over het aftappen van social media door de overheid.

Briefgeheim sociale media

GroenLinks-Tweede Kamerlid Arjan El Fassed: "Wat een mooie uitslag. Alle elementen uit het digitale manifest zijn in het programma van GroenLinks terug te vinden, dit bevestigt dat we goed werk doen. We hebben de afgelopen jaren onder meer gepleit voor een briefgeheim voor sociale media en Teeven vragen gesteld over zijn dubieuze aftappraktijken. Door een motie van GroenLinks stelde het kabinet ondertekening van ACTA uit, waarna onze collega's in Brussel het verdrag helemaal van tafel veegden. Ik ben blij dat onze inzet niet onopgemerkt blijft."

Programma's

Bits of Freedom testte de verkiezingsprogramma's van politieke partijen op elf programmapunten over privacy en internet, waaronder het beschermen van de online communicatievrijheid en de netneutraliteit. GroenLinks heeft volgens de jury "oog voor de internetvrijheid door het stellen van eisen aan alle inbreuken op grondrechten, maar ook met hele concrete maatregelen zoals het afschaffen van de bewaarplicht".

El Fassed: "Ik heb de afgelopen jaren gezien dat de Nederlandse overheid nog veel te leren heeft op het gebied van digitale vrijheid en bescherming. GroenLinks gaat zich ook na de verkiezingen inzetten voor verbetering, maar vandaag vier ik dat mijn partij een 10 krijgt op alle gebieden."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven