Anja Hazekamp en Marianne Thieme
Anja Hazekamp (l) en Marianne Thieme
Partij voor de Dieren

Hazekamp kandidaat-lijsttrekker PvdD

Door in Nieuws

De Partij voor de Dieren draagt Anja Hazekamp voor als lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen. Tijdens het partijcongres op 30 maart zal haar kandidatuur aan de leden worden voorgelegd. Anja Hazekamp is sinds 2007 Statenlid in de provincie Groningen.

Hazekamp is biologe en werkt bij stichting AAP. Begin 2012 was ze tijdens het zwangerschapsverlof van Marianne Thieme tijdelijk Tweede Kamerlid.

De partij heeft vandaag ook haar conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd met de titel 'Weerwoord aan Brussel'.

Ondemocratie

Anja Hazekamp: "De groene eurokritiek van de Partij voor de Dieren is een nieuw fenomeen en verschilt wezenlijk van de eurokritische houding van andere partijen. Dit omdat onze kritiek op de EU niet voortkomt uit nationalisme of eigenbelang, maar is gebaseerd op het algemene belang van duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid."

De Partij voor de Dieren vindt dat de Europese Unie een ondemocratische vorm heeft en worden burgers niet betrokken bij besluitvormingen: "Veel mensen een ongemakkelijk gevoel over de invloed van de EU op hun land." In het Europees Parlement wil de partij wat doen aan onder andere megastallen en uitroeiing van plant- en diersoorten. Ook staat het aanpakken van de plofkipindustrie op de agenda.

Het conceptverkiezingsprogramma en de conceptkandidatenlijst worden aan de leden voorgelegd en vastgesteld op het partijcongres op 30 maart.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven