Heisa om nieuwe kandidaten PVV

Door in Nieuws

Er is consternatie ontstaan nadat de PVV haar kandidatenlijst bekendmaakte. Het blijkt dat het een en ander over de kandidaten niet klopt of dat dingen niet bekend zijn.

Verboden wapenbezit

Nu blijkt dat Markuszower op plek 5 in 2008 is aangehouden wegens verboden wapenbezit. Dinsdagmiddag kreeg hij op zijn kop van PVV-leider Wilders, omdat de ondernemer hem niet had ingelicht over de aanhouding. Wilders: "Markuszower had zich aan de regels moeten houden. Dat weet hij zelf ook. Ik snap dat het Openbaar Ministerie niet tot vervolging is overgegaan."

Geen psycholoog?

Op nummer 9 staat Mellony van Hemert die maandag gepresenteerd werd als psycholoog/gezinstherapeut. Zij zou gepromoveerd zijn op het onderwerp kindermishandeling. Die informatie was later weer verdwenen. Wilders zei daarover: "Nummer 9 heeft door ziekte de tekst niet kunnen controleren. Dat is onze fout."

Van Hemert werkte in de geestelijke gezondheidszorg bij de BAVO RNO-groep in Rotterdam. Daar stond zij te boek als verpleegkundige. Verder was ze bij het ACT-team jeugd werkzaam als gezinstherapeut, maar daar was niet bekend dat ze psycholoog zou zijn.

Rechter

De 34-ste plek is voor ondernemer Arjan Brogt. Het blijkt dat hij door de rechter is veroordeeld tot het terugbetalen van zijn vergoeding als studentenraadslid bij de economische faculteit, omdat hij daar nooit kwam opdagen. Een voormalig huisgenoot: "De eerste keer dat ik de naam Arjan Brogt hoorde, was dat omdat de politie in ons studentenhuis binnenviel om hem aan te houden." "Het had te maken met een economisch delict, meldde de politie toen. Hij bleef een week weg, en daarna lagen er wekelijks acceptgiro’s van het Justitieel Incassobureau op de stoep."

Imam

Lilian Helder op plek 3 heeft volgens het Eindhovens Dagblad als advocaat een imam in Eindhoven verdedigd. Wilders had over die imam gezegd dat hij het land uit moest.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven