Henk Krol
Henk Krol bij een congres.
Flickr / Sebastiaan ter Burg / cc by 2.0

Henk Krol stapt uit Tweede Kamer

Door in Nieuws

In een emotionele brief die naar verschillende media is gestuurd geeft Henk Krol aan te stoppen als partijleider van 50Plus en Tweede Kamerlid. Kamerlid Norbert Klein neemt de leiding voorlopig over.

Aanleiding is een artikel in de Volkskrant. Daarin staat dat Krol in zijn tijd als directeur van de Gaykrant jarenlang geen pensioenpremie voor zijn personeel betaalde. Het zou gaan om tienduizenden euro's. De werknemers zitten daardoor met een pensioengat en zouden er voor hebben moeten tekenen er geen punt van te maken.

"Na publicatie in de Volkskrant is het voor mij onmogelijk om door te gaan als volksvertegenwoordiger. Ik kan niets anders dan mijn functie neerleggen", schrijft Krol. "Mijn strijd is gestreden, mijn vijanden hebben gewonnen."

Strijder, geen boekhouder

In de brief zegt Krol dat anderen zijn financiën regelden. "Ik ben een strijder in hart en nieren, geen boekhouder", zegt hij. "Altijd maar was de strijd voor mij belangrijker dan de penningen."

Verder schrijft hij zich had moet realiseren dat iedereen in Den Haag onder een vergrootglas ligt en elke fout uit het verleden wordt gewikt en gewogen: "Ik heb vele fouten gemaakt. Daardoor heb ik vijanden gekregen. Mijn strijd was echter immer oprecht, mijn aanpak evenwel niet altijd goed doordacht. Het is me onmogelijk geworden die strijd tot een goed einde te brengen."

Partijbestuur al opgestapt

Vorige week stapte het partijbestuur van 50Plus op vanwege onenigheid over het royement van twee leden tussen hen en Henk Krol.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven