Homo niet op lijst met vriend

Door in Nieuws

Kandidaat-Kamerlid Jonathan van der Geer voor de ChristenUnie was waarschijnlijk niet als eerste homo op de lijst gekomen als hij een vriend gehad had.

Lijsttrekker André Rouvoet zei dat woensdag bij Paul Rosenmöller. De 25-jarige Van der Geer staat op de 41-ste plek en toen hij zich kandidaat stelde was bekend dat hij homoseksueel was. Vorige week zei hij in de Volkskrant:

"Partijen als GroenLinks, D66 en de VVD kunnen zich niet voorstellen dat er mensen zijn die zeggen: ik ben homo, ik kies ervoor om de rest van mijn leven alleen te zijn. Deze keuze vraagt om bewondering en empathie. Voor een christen is zijn geloofsrelatie met God leidend voor de keuzes die hij maakt."

Bijbelse visie

Rouvoet zegt dat zijn partij hechten aan het huwelijk tussen man en vrouw: "Dat hangt samen met onze Bijbelse visie", zegt hij. Rouvoet noemt Van der Geer moedig. Volgens de ChristenUnie-leider voelt Van der Geer zich als homo en als christen thuis bij de ChristenUnie en deelt hij de opvattingen van de partij over het homohuwelijk.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven