Rob Homan
Rob Homan
Nederland Kiest

KiesAdvies verstrekt 30.000 adviezen

Door in Nieuws

Op deze laatste campagnedag heeft de eerste stemhulp van Nederland Kiest sinds de lancering ruim 30.000 adviezen verstrekt.

Rob Homan, de man achter Nederland Kiest en het KiesAdvies: "De kiezer houdt zich nu bezig met de verkiezingen. Stemhulpen, waaronder KiesAdvies, worden ingevuld voor een bevestigend antwoord of een duwtje in de goede richting."

Kleine partijen

Het doel van KiesAdvies is onder andere het onder de aandacht brengen van alle partijen, ook de kleinere. "In de media wordt er aan partijen als Mens en Spirit, Nederland Lokaal en LibDem beduidend minder aandacht besteed", meent Rob. "Bij KiesAdvies kun je niet aangeven welke partijen je in het advies wilt. Je krijgt de hele mikmak."

Reacties

Op sociale media als Twitter en Facebook waren kiezers zeer trevreden over KiesAdvies. Ze loofden het feit dat ook de kleine partijen werden meegenomen. Andere kiezers waren verrast toen ze een kleine partij bovenaan in het advies zagen staan.

Rob: "Hier doe je het voor. Kiezers laten zien dat er ook meer partijen zijn dan alleen de reeds gevestigde partijen in de Tweede Kamer."

Trots

Rob is trots op de cijfers: "Zonder enig budget is KiesAdvies heel populair geworden. Doordat mensen het advies op Twitter en Facebook zetten of een link op hun website plaatsen, hebben veel kiezers mijn stemhulp gevonden."

"De 'grote jongens' als StemWijzer en Kieskompas helpen miljoenen kiezers bij het maken van hun keuze, maar dat is in verhouding tot de cijfers van Nederland Kiest. Gezien de achtergrond van de website en het geringe budget zijn deze cijfers voor mij hartstikke goed", vertelt Rob.

Drukte

De kiezer maakt de laatste dagen voor de verkiezing gebruik van de online hulpen. Dat merkt Nederland Kiest ook. Vandaag en gisteren brachten meer dan 10.000 mensen een bezoek aan de website. Het aantal bezoekers vanaf het begin van de nieuwe website zit op zo'n 60.000.

Ook op die cijfers is Rob trots: "Het doet me goed om te zien dat zoveel mensen op de website kijken voor het laatste nieuws, KiesAdvies, peilingen en nog veel meer over de verkiezingen. Nederland Kiest is tot nu toe bij elke verkiezing uitgebreider en populairder geworden."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven