Laatste campagnedag aangebroken

Door in Nieuws

De laatste campagnedag is aangebroken. Morgen gaat Nederland naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen.

Lijsttrekkers en kandidaat-Kamerleden gaan op zoek naar de laatste stemmen. Volgens sommige peilingen weet een kwart van de kiezers nog niet wie ze gaan kiezen.

Ook CDA-lijsttrekker Balkenende heeft een drukke dag: twee interviews in Hilversum, daarna campagnevoeren in naar Naarden, Amsterdam en Wassenaar, om de dag in Den Haag af te sluiten. Hij was vanmorgen om 6.30 uur al op pad.

"Het is vroeg beginnen op het ogenblik", liet hij telefonisch weten vanaf de achterbank van zijn dienstauto. "Het is keihard werken, maar campagnetijd is een fantastische tijd. Ik heb met volle teugen genoten."

Laatste debat

De NOS houdt vanavond het allerlaatste lijsttrekkersdebat. Politieke kopstukken van elf partijen kruisen de degens. Het debat is gesplitst in twee delen:

Deel 1 begint om 19.00 uur en duurt tot 19.55 uur. In dit deel doen Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Kees van der Staaij (SGP) en Rita Verdonk (Trots op Nederland). Het wordt geleid door Joost Karhof en Ron Fresen.

Deel 2 begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. In dit deel doen de overige acht partijen mee onder leiding van Ferry Mingelen en Dominique van der Heiden.

NOS-verslaggever Jeroen Wollaars komt tussendoor langs met nieuws over de inzet van sociale media tijdens de campagne.

Live kijken

Het debat is vanavond te volgen op Nederland 1 en via de voorpagina van deze site. Daar kunt u ook de tweets volgen die tijdens het debat worden geplaatst. De hashtag is #nosdebat.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven