Positionering LibDem
Positionering LibDem
Nederland Kiest

LibDem wil meer duidelijkheid voor kiezers

Door in Nieuws

Volgens LibDem bieden de meeste verkiezingsprogramma's geen duidelijkheid. Daarom heeft de partij voor een nieuwe benadering gekozen en brengt een verkiezingspositionering uit. Hierin staan naast de visie van LibDem ook de positie van andere partijen vermeld.

Alternatieven

De kiezer wil graag weten welke keus hij kan maken. LibDem zegt dat verkiezingsprogramma's vaak een opsomming van goede bedoelingen geven, maar maken niet duidelijk wat de verschillende alternatieven zijn.

De andere partijen hebben het concept gekregen en het aangeven als hun visie niet juist is weergegeven. Inmiddels hebben al drie partijen uit de huidige Tweede Kamer gereageerd, dat tot wijzigingen zal leiden die aanstaande vrijdag aan het verkiezingscongres van LibDem in Utrecht worden voorgelegd.

Duidelijkheid

Met deze procedure hoopt LibDem te zorgen voor maximale duidelijkheid voor de kiezer. Lijsttrekker Sammy van Tuyll: "We hebben al een aantal positieve reacties gekregen. Als partijen het niet eens zijn met onze weergave kunnen zij tot vrijdag a.s. nog reageren."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven