Lijsttrekkers even de baas bij De Telegraaf

Door in Nieuws

Vandaag heeft de Telegraaf bijzondere voorpagina's. Lijsttrekkers Balkenende, Cohen, Rutte, Wilders en Pechtold waren gisteren hoofdredacteur van hun eigen twee pagina's.

'Orde op zaken'

'Orde op zaken' is de openingskop van hoofdredacteur Mark Rutte, 'VVD loodst Nederland door crisis' het chapeau. Rutte kiest voor artikelen over meer agenten en het recht op zelfverdediging, over het kraakverbod, over de hypotheekrenteaftrek (Financieel drama als links het voor het zeggen krijgt) en een column van oud-tennisser en VVD'er Richard Krajicek. Luchtig is een stukje over oud-hockeyinternational Fatima Moreiro de Melo die VVD-Kamerlid Fred Teeven laat winnen met pokeren. "Wel wat pijnlijk, we kennen Freds ego", wordt er gesteld in de VVD-redactievergadering.

'Iedereen telt mee'

Ook de PvdA kiest voor de campagneslogan in de openingskop (Iedereen telt mee) en voor het grootste lettertype. 'PvdA pakt files beste aan' en 'Duizenden extra agenten' zijn andere stukken op de voorpagina. Een staafgrafiek moet duidelijk maken dat de PvdA-plannen voor wijzigingen in de hypotheekrenteaftrek de lage- en middeninkomens niet gaan raken en de hoge wel. Respect is er in een column van Mister Ajax Sjaak Swart, een knipoog komt van een stukje over de PvdA-theezakjes.

'Nu doorpakken'

Het CDA kiest voor een voorpagina met een grote foto van premier Jan Peter Balkenende en de openingskop: 'Nu doorpakken'. Verder stukken over minister van Financiën Jan Kees de Jager (Hypotheekaftrek is heilig) en een foto van Balkenende die de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama begroet. 'U kijkt zo lief' is de tekst die het CDA-campagne team er onder heeft gezet. In de CDA-krant slaat minister Maxime Verhagen aan het kokerellen, legt minister Camiel Eurlings wegen aan en ruilt Balkenende een dagje met André Rieu.

'PVV wil regeren'

PVV-leider Wilders kiest voor een opening in chocoladeletters: 'PVV wil regeren' en een interview met oud-premier Willem Drees over de PvdA ('Ik heb ze gewaarschuwd') op de voorpagina. Verder Wilders' nachtmerriescenario van een 'paars-pluskabinet' Rutte-Halsema 1 (Ad Melkert als minister van staatsomroep en multikul-propaganda en Ahmed Marcouch als minister van islamitische enclaves) en een 'Broodje Cohen' (slap vlees).

Wilders mocht van De Telegraaf twee cartoons van Gregorius Nekschot niet in de krant zetten omdat ze te beledigend zouden zijn. Wilders zet ze daarom maandagochtend op de website van de PVV.

'Aan de slag!'

De D66-krant opent met 'Aan de slag!', en stukken over de Zangeres Zonder Naam (Pechtold is een fan), over Amsterdam als het Hollywood van de 21e eeuw en over de hypotheekrenteaftrek die "staat", maar wel gewijzigd moet worden. Pechtold kruipt zelf in de rol van Stan Huygens voor een 'Alexander Pechtold Journaal'.

Bron: De Telegraaf

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven