Burger Partij Amersfoort
De website van de Burger Partij Amersfoort
Nederland Kiest

Lokale partij niet blij met OBP

Door in Nieuws

De Burger Partij Amersfoort is op zijn zachtst gezegd niet blij met de nieuwe partij van oud-PVV'er Hero Brinkman.

Gisteravond kondigde Brinkman in het VARA-programma Pauw & Witteman aan dat hij meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen van september met een eigen partij: de Onafhankelijke Burger Partij. En die naam schopt tegen het zere been van onder andere Hans van Wegen. Van Wegen is de fractievoorzitter van Burger Partij Amersfoort.

De voorzitter wil dat zijn partij op geen enkele manier in verband wordt gebracht met de nieuwe partij van Hero Brinkman, omdat de namen op elkaar lijken en Brinkman bij de PVV zat. Van Wegen: "Wij bestaan al sinds 1998. Onze naam is vastgelegd en het zijn gewoon de regels dat een soortgelijke naam niet is toegestaan. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd."

Kiesraad

De Amersfoortse partij is ervan overtuigd dat de Kiesraad de partij van Brinkman niet inschrijft als 'Onafhankelijke Burger Partij': "Het gaat goed komen. De Kiesraad staat die nieuwe naam nooit toe", aldus Van Wegen. Hij is niet van plan Brinkman zelf te bellen om de naam te laten aanpassen, maar gaat wel gebruik maken van de openbare bezwaarprocedure van de Kiesraad.

De raad is niet van plan om er voor de Tweede Kamerverkiezingen wat aan de naam te doen: "Mocht de naam van de partij van Brinkman te veel lijken op die van een lokale partij dan bekijken we die kwestie pas bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Het zou dan zo kunnen zijn dat Brinkman niet onder die naam mee mag doen aan de lokale verkiezingen".

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven