Toine Manders
Toine Manders
Libertarische Partij

Manders lijsttrekker Libertarische Partij

Door in Nieuws

Op het congres van de Libertarische Partij (LP) is afgelopen zaterdag Toine Manders met een overweldigende meerderheid tot lijsttrekker verkozen voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

Individu

Manders' onophoudelijke inzet voor de vrijheid van het individu, zowel binnen als buiten de politiek, kreeg hiermee erkenning. Leden spraken vol lof over de hulp die Manders als jurist bij het Haags Juristen College in het verleden bood aan hen die de dienstplicht wensten te ontwijken, en zijn huidige inspanningen om de lastendruk voor ondernemers te verlichten.

Manders was ook tijdens de verkiezingsdeelname van de Libertarische Partij in 1994 al lijsttrekker.

Filosofie van vrijheid

"Er is veel veranderd sinds 1994", stelde Manders op het congres. "De opkomst van het internet heeft de filosofie van vrijheid veel populairder gemaakt. Ook Nederlandse kiezers realiseren zich meer en meer dat zelfs de partijen met 'vrijheid' in hun naam alleen maar lasten verzwaren en persoonlijke vrijheid beperken. En de crisis wordt door slecht optreden van de EU alsmaar zwaarder en zwaarder. De overheid is het probleem, niet de oplossing, en het is tijd om dat unieke geluid te laten horen. Ik wil daarbij helpen."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven