KiesAdvies 2012
KiesAdvies 2012
Nederland Kiest

Nederland Kiest lanceert KiesAdvies

Door in Nieuws

Voor het eerst sinds haar bestaan heeft Nederland Kiest een eigen stemhulp ontwikkeld: KiesAdvies.

Met KiesAdvies kan de kiezer bekijken welke partij het dichtste bij staat. Het programma rekent dat uit op basis van 20 stellingen, waar de kiezer antwoord op kan geven. Nederland Kiest heeft de stellingen voorgelegd aan alle partijen om de stemhulp zo zuiver mogelijk te maken.

Naast het antwoord geven hadden partijen ook de gelegenheid om hun standpunten toe te lichten. Die toelichtingen zijn ook opgenomen in KiesAdvies en kunnen tijdens het invullen en bij het tonen van de uitslag worden gelezen.

Alle partijen

De partijen die meedoen in alle kieskringen zijn gevraagd om antwoord te geven op de stellingen. Dat ging niet zonder slag of stoot: "Politieke partijen zijn net bedrijven, de één zegt de antwoorden toe te sturen, maar als je belt waar het blijft weet een ander weet er niets van af", zegt Rob Homan van Nederland Kiest. "Uiteindelijk heb ik voor 3 partijen zelf uit moeten zoeken hoe ze over de stellingen dachten."

'Aanrader vroegtijdige rimpels'

"Iedereen die vroegtijdig rimpels wil kan ik aanraden een stemhulp te maken, maar het resultaat mag er zijn. Na een lange ontwikkeling is het nu hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van KiesAdvies", zegt Homan.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven