Bordje voor het stembureau
Een bordje wijst naar het stembureau
Flickr / moosterbroek / cc by-nc-nd 2.0

Nederland Kiest nieuwe gemeenteraad

Door in Nieuws

De stembussen zijn geopend. Tot 21.00 uur kan Nederland stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Voor deze gemeenteraadsverkiezingen wordt een historisch lage opkomst verwacht. Of die verwachting uitkomt zal in de loop van de dag blijken.

De lokale partijen zouden het nog beter gaan doen dan vier jaar geleden. Eerder deze maand publiceerde Binnenlands Bestuur een onderzoek daarover. De uitslagen van dat onderzoek zijn hier te lezen.

Uitslagenavond

Vanavond kunt u bij de NOS kijken naar de uitslagenavond. De uitzending begint om 20.30 uur en is rechtstreeks te volgen via deze website, maar ook op televisie (Nederland 1) en Radio 1. De eerste uitslagen worden verwacht tussen 21.00 en 22.00 uur.

Tot slot nog een spoorboekje voor vandaag:

Waar kunt u stemmen?

U kunt met uw stepas uw stem uitbrengen in alle stemlokalen van uw gemeente.

Waar vindt u informatie over de stemlokalen?

Uw gemeente heeft een kandidatenlijst verspreid met daarop alle deelnemende partijen en kandidaten. Op de achterzijde van die lijst vindt u een overzicht met alle stemlokalen. Veel gemeenten hebben deze informatie ook online beschikbaar. Hiervoor kunt u de website van uw gemeente raadplegen.

Niet vergeten als u gaat stemmen

- Uw stempas
- Een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland of een ander EU-land dat minimaal geldig is tot 20 maart 2009, of een verblijfsdocument.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven