Nieuwe partijen uitgelicht: Heel Nederland

Door in Nieuws

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni zal Nederland Kiest nieuwe partijen uitlichten op de site. Vandaag Heel Nederland.

Heel Nederland is opgericht door Daisha en Sander de Wijs. Hun partij vindt dat mens en maatschappij centraal staan. Dat is ook goed te zien aan de aandachtspunten: betaald verlof bij moeilijke omstandigheden, een vertrouwenspersoon in een wijk of dorp en het verbeteren van de infrastructuur.

Onderwijs

De partij wil dat de leeftijd van de leerplicht wordt teruggebracht naar zes jaar: "Veel kinderen zijn er op hun vijfde jaar nog niet aan toe om al in een verplicht leersysteem te kunnen functioneren." "Daarom wil Heel Nederland een basisinkomen voor één ouder, zodat het kind tot het vierde levensjaar vier dagen per week kan thuisblijven. En tot het zesde levensjaar minimaal twee dagen per week kan thuisblijven. Eventueel kan het geld besteed worden aan een oppas thuis voor het kind."

Drugs

Een aandachtspunt dat eruit springt is het drugsbeleid. Heel Nederland is van mening dat drugs gebruikt mogen worden zolang er geen gevaar is voor de gezondheid en keuzevrijheid.

Staatsschuld

Heel Nederland wil geen dure overheidsprojecten: "Zet het mes in dure overheidsprojecten, vooral welke gebaseerd zijn op de veronderstelde opwarming van de aarde (IPCC rapport). Heroverweeg tevens de noodzaak van allerhande bouwprojecten van de overheid en stel deze uit indien het niet uiterst noodzakelijk is. Ook projecten die al geaccordeerd zijn door de Eerste en Tweede Kamer. Gebruik het gereserveerde geld voor het aflossen van de staatsschuld."

Internet

Heel Nederland publiceert podcasts op haar website die ook worden uitgezonden op de internetradio Radio Merlijn van oprichters Daisha en Sander de Wijs. Met deze, andere activiteiten op de website en Tweets aan kiezers maakt de partij goed gebruik van internet, wat past in de huidige stijl van campagnevoeren.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven