Nieuwe partijen uitgelicht: NCPN

Door in Nieuws

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni zal Nederland Kiest nieuwe partijen uitlichten op de site. Vandaag de Nieuwe Communistische Partij Nederland.

De Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) bestaat sinds 1992. De partij geeft zelf aan dat zij verschillen van de andere partijen: "De politieke partijen die in Nederland de dienst uitmaken, doen wat de grote multinationale ondernemingen willen. En precies daarin ligt het onderscheid met de NCPN."

Marxisme-leninisme

De NCPN is gebaseerd op het marxisme-leninisme. Een stroming die in de vorige eeuw is ontstaan door Karl Marx en Vladimir Lenin.

Socialistische maatschappij

De NCPN streeft naar een socialistische maatschappij zonder uitbuiting en onderdrukking, zonder onrecht. "Naast het doel van opheffing van de sociale ongelijkheid staan ook de idealen van vrijheid, democratie, de strijd voor zelfstandigheid en gelijke rechten voor vrouwen, en strijd voor herstel van het natuurlijk milieu hoog in het vaandel."

Op de site van partij staat een eigen krant dat 'Manifest' heet. "Hierin wordt verslag gedaan van acties en ook worden door middel van achtergrondbeschouwingen verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland belicht."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven