Peiling: CDA blijft dalen, PvdA nadert

Door in Nieuws

Als er nu verkiezingen worden gehouden voor de Tweede Kamer zou het CDA onder de dertig zetels zakken en uitkomen op 29 zetels.

Vorige week was dat nog 31 zetels maar het aantal daalt al enkele weken in de peiling van bureau Synovate.

Nu bezet het CDA 41 blauwe Kamerzetels. De PvdA blijft deze week op 27 zetels staan, nog altijd een verlies van zes ten opzichte van het aantal nu. De PVV daalde deze week van 27 naar 26 zetels.

Dat blijkt uit de politieke barometer van Synovate/Nova dinsdag, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen. In deze peiling is het CDA de afgelopen vier jaar niet onder de dertig zetels gekomen. Met de nieuwste peiling zou een 'rechtse' coalitie van CDA, VVD, PVV en SGP uitkomen op 74 zetels. Een 'linkse' coalitie van PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren komt op 76 zetels. Het Kamerlid Rita Verdonk blijft ook deze week op nul zetels staan.

De politieke barometer is een representatieve peiling waarvoor steeds duizend mensen uit een vast online onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. Daarnaast worden mensen telefonisch benaderd.

Bron: ANP/DHE

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven