Piratenpartij negeert campagnestop

Door in Nieuws

De Piratenpartij voelt niets voor een opschorting van haar verkiezingscampagne.

De geplande campagneactiviteiten van de partij gaan gewoon door. De partij negeert daarmee de tijdelijke stop op campagneactiviteiten.

Symboolpolitiek

De politieke partijen in de Tweede Kamer schortten woensdag hun campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni op na de vliegramp in Tripoli. De Nederlandse Piratenpartij volgt deze keuze niet. Lijsttrekker Samir Allioui (27) verklaart:

Hoezeer we ook begaan zijn met de slachtoffers en nabestaanden, wij laten ons niet door Den Haag forceren om mee te doen aan deze symboolpolitiek. Massaal over elkaar heen vallen om te roepen dat je je campagne stillegt is óók een vorm van campagnevoeren. Gevestigde partijen zijn desondanks de campagnestop nog steeds in de media te bewonderen. Wij zijn echter een jonge beweging die nog voor dat soort aandacht moet knokken. Daarnaast is de beslissing om de campagne stil te leggen, gemaakt door slechts 10 van de 18 partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De 10 partijen die al in Den Haag zitten.

De Nederlandse Piratenpartij hoopt bij de Tweede Kamerverkiezingen het nationale verkiezingssucces van de Duitse Piratenpartij te evenaren, wat zich in Nederland zou vertalen naar drie à vier zetels.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven