Politici digitaal in debat

Door in Nieuws

Zes lijsttrekkers nemen het op 2 juni tegen elkaar op in een debat op Hyves.

Dat maakte Hyves donderdag bekend.

Femke Halsema (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Mark Rutte (VVD) delen onder leiding van MTV Coolpolitics-presentator Farid Tabarki hun standpunten via de chatfunctie van het onlinevriendennetwerk.

Volgens het populaire netwerk is het voor het eerst dat lijsttrekkers met elkaar in discussie gaan via chat. Hyvers kunnen tot zaterdag aangeven over welke thema's de politici het moeten hebben. De vier onderwerpen met de meeste stemmen, komen in het debat aan bod.

Winnaar

Het debat is van 12.00 uur tot 12.30 uur live te volgen via de netwerksite. Na afloop kiezen de toeschouwers een winnaar. Alle landelijke lijsttrekkers hebben een profiel op Hyves.

Minister-president Balkenende, politiek Hyver van het eerste uur, is met ruim 197.000 vrienden de populairste politicus op het netwerk, op ruime afstand gevolgd door Geert Wilders (88.501) en Rita Verdonk (60.038).

Van de partijen die op Hyves vertegenwoordigd zijn, heeft de Partij voor de Dieren de meeste vrienden (6.840), gevolgd door de SP (4.734) en de Partij voor de Vrijheid (4.291).

Verkiezingspagina

Hyves is al een poosje bezig met de verkiezingen. De site heeft een speciale pagina waar een overzicht staat van alle dingen die politici doen.

Bron: AD/ANP

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven