Te koop
Te koop
Flickr / josvanzetten / cc by-nc-nd 2.0

PvdA: minder wachttijd huurwoning

Door in Nieuws

De PvdA presenteert vandaag een actieplan om de wachttijd voor een huurwoning te verminderen. In veel gemeenten zijn de wachttijden voor sociale huurwoningen de laatste jaren flink gestegen.

De partij zoekt de oplossingen vooral in het vergroten van de woningvoorraad en het verbeteren van de doorstroom. PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch: "Wij staan voor een brede aanpak waarmee we mensen weer een reële en eerlijke kans op de woningmarkt bieden." Zo wil de PvdA ondermeer de kabinetsmaatregel van de Donnerpunten terugdraaien. Deze maatregel zorgt voor een huurverhoging van 120 euro als mensen besluiten te verhuizen en draagt daardoor bij aan de verstopping van de woningmarkt.

Starterleningen

Door 25.000 starterleningen te verstrekken en de hypotheekrenteaftrek te hervormen wil de PvdA ook de koopmarkt vlot trekken. Op die manier gaan meer mensen verhuizen, wat een positief effect heeft op de beschikbaarheid van goedkopere huurwoningen. De PvdA wil ook meer woningen creëren door het ombouwen van leegstaande kantoren te stimuleren. Ook moeten corporaties meer financiële ruimte krijgen zodat ze kunnen investeren in nieuwe woningen. Door van scheefwoners extra huur te vragen en corporaties te laten schatkistbankieren moet dit bereikt worden.

Monasch: "De lengte van de wachtlijsten loopt de spuigaten uit. Helaas wordt dit met de plannen van het kabinet Rutte en de Kunduzpartijen voor de koop- en huurmarkt alleen maar erger. Daarom kiezen wij voor een andere richting, die mensen weer perspectief biedt."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven