Hans Spekman
Hans Spekman
Flickr / pvdanl / cc by 2.0

PvdA-voorzitter: Roemer draait rad voor ogen

Door in Nieuws

In het Algemeen Dagblad haalt Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, hard uit naar SP-leider Emile Roemer. Volgens Spekman vertelt Roemer halve waarheden over onder andere de pensioenleeftijd.

"Roemer moet daar gewoon kleur gaan bekennen, vind ik. Want als je zo doorgaat als je nu doet, dan kun je nog wel met pensioen op je 65ste, maar uiteindelijk jaag je Nederland zo over de kling dat je later misschien pas op je 85ste met pensioen mag."

Premier

Spekman zegt dat als Roemer premier wordt, dat een risico vormt: "Hij draait de kiezers een rad voor ogen en brengt onze economie in de ellende."

De voorzitter zegt dat de SP niet het besef heeft dat je eerst geld moet verdienen om armoedebestrijding en een goede gezondheidszorg te betalen: "Je moet natuurlijk evenwicht brengen tussen wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Zij doen dat echt niet."

Geldpers

Spekman is het ook niet eens met de SP-standpunten over Europa. Roemer wil dat staatsobligaties van landen die in de problemen zitten moeten worden opgekocht door de Europese Centrale Bank. Dat zet volgens Spekman de geldpers aan.

"Hij strooit de kiezer zand in de ogen. Daar lossen we de crisis niet mee op, daar komt geen groei mee. Op de lange termijn laten we dan de hele zaak vastlopen. Het is alsof Nederland omvalt en Roemer een kussentje neerlegt."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven