Poster PVV
Poster PVV
Nederland Kiest

PVV: We willen geen Eurabië worden

Door in Nieuws

De PVV heeft haar verkiezingsprogramma voor Europa bekendgemaakt. De partij wil uit Europa, uit de euro en de gulden terug.

In het programma, dat op net één A4'tje past, zegt partijleider Geert Wilders dat zijn partij geloofd in 'een sterke en onafhankelijke natie met een eigen identiteit': "Een stem voor de PVV betekent een stem voor minder Europese Unie en het behoud van onze soevereiniteit."

Uit Europa en euro

De PVV wil stoppen met de euro en de gulden weer invoeren. Tegen 2024 zou dat 10% extra welvaart opleveren en 13% tegen 2035. Ook wil de partij geld terug hebben van het garant staan voor failliete landen en banken. Dat zou honderden miljarden euro's op moeten leveren.

Nederland kan volgens de PVV door uit Europa te stappen weer handelsverdragen sluiten met landen in de rest van de wereld.

Eurabië

Een ander belangrijk thema is de immigratie. Arbeidsmigranten uit Polen, Roemenië, Bulgarije en immigranten uit islamitische landen zijn van de PVV niet welkom.

De massa-immigratie en de islamisering zijn rampzalig voor Nederland. Onze identiteit is in gevaar. We willen geen Eurabië worden; we willen blijven wie we zijn. We willen vrij en soeverein zijn. Politieke beslissingen nemen we in Den Haag, niet in Brussel.

Download het verkiezingsprogramma »

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven