Bernard Wientjes
Bernard Wientjes
Flickr / besoindair / cc by-sa 2.0

Roemer hekelt Bernard Wientjes

Door in Nieuws

Volgens SP-leider Emile Roemer speelt werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes gevaarlijk spel, door zich zo nadrukkelijk met de verkiezingen te bemoeien: "Bernard Wientjes, voorzitter van de vereniging van grote bedrijven, probeert uit alle macht de verkiezingen naar zijn hand te zetten.

Roemer zegt dat Wientjes een frontorganisatie van VNO-NCW maakt voor rijk en rechts Nederland: "Maar verkiezingen zijn voor burgers, niet van bazen", zegt de lijsttrekker.

VNO-NCW-voorzitter Wientjes stelt vandaag opnieuw dat de SP een gevaar is voor ons land. Eerder noemde hij een verkiezingsoverwinning van de SP een 'ramp' en een 'catastrofe'.

'Rechts Nederland bang'

Roemer: "Het is duidelijk dat rechts en rijk Nederland bang is dat wij de verkiezingen winnen. Dat laat zien dat wij op de goede weg zijn. Het zijn de grote banken en multinationals die ons in de crisis hebben gebracht."

Loopjongen

"Wientjes speelt hun loopjongen. Hij laat zien dat hij bang is dat wij wel zullen ingrijpen en de financiële markten aan de leiband leggen, bonussen in de ban doen en de rechten van werknemers niet meer laten afbreken. Terecht. Want dat gaat gebeuren als wij gaan meeregeren. Wij zijn bereid om de verantwoordelijkheid op ons te nemen om sociaal uit de crisis te komen. Of meneer Wientjes daar nu blij van wordt of boos."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven