Emile Roemer
Emile Roemer bij protest 'Recht voor iedereen' in Den Haag
Flickr / sp-politiek / cc by-nc-nd 2.0

Roemer: VVD moet zich schamen

Door in Nieuws

SP-leider Emile Roemer heeft hard uitgehaald naar de VVD. De SP zegt dat de VVD mensen zonder werk schaamteloos weg zet als handophouders.

De SP-voorman vindt het ongekend dat precies degenen die banen beloofden maar de werkloosheid naar meer dan een half miljoen hebben laten groeien, nu met de vinger naar de slachtoffers van hun beleid wijzen: "Waarom heeft de VVD niets gedaan om banen erbij te krijgen, mensen naar een baan te begeleiden?"

'Diep schamen'

"De partij die de minister-president levert en de minister van sociale zaken en werkgelegenheid, moeten zich diep schamen voor haar posters met teksten als 'Handen uit de mouwen in plaats van handen ophouden'", zegt lijsttrekker Emile Roemer.

Roemer liet geen spaan heel van de door de VVD beloofde banen in de verre toekomst: "De VVD belooft altijd banen voor later maar de mensen willen morgen aan de slag."

3 miljard investeren

Als de SP in de regering komt wil zij 3 miljard euro investeren in banen. De partij zegt dat het CPB denkt dat de investering zich snel terugverdiend.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven