Rouvoet, Slob: Balkenende heeft gefaald

Door in Nieuws

ChristenUnie-voormannen André Rouvoet en Arie Slob hebben scherpe kritiek geuit over Jan Peter Balkenende.

In een interview met Vrij Nederland zeggen de politici dat Jan Peter Balkenende gefaald heeft als leider van het christelijk-sociale kabinet. Arie Slob:

"Ik was niet onder de indruk van Jan Peters kwaliteiten als teambuilder. Ik heb me er over verbaasd dat hij soms maandenlang niets van zich liet horen."

Slob noemt de kwestie-Uruzgan, waar het kabinet Balkenende-IV over is gevallen, een voorbeeld van falen:

"Je kon op lichtjaren afstand zien aankomen dat dat een struikelblok zou worden. We zijn met de drie fractievoorzitters naar het Catshuis gegaan. Met de boodschap: we moeten elkaar zien te vinden, dit conflict moet worden gepacificeerd. Balkenende zei: ik ben ermee bezig, ik zal het naar jullie terugkoppelen. Niets meer van gehoord."

André Rouvoet vindt dat Balkenende meer bezig is geweest met de belangen van zijn partij dan die van het kabinet.

"Uiteindelijk komt Jan Peter altijd weer bij het CDA-standpunt uit. Hij doet dat bijna onbewust. Jan Peter heeft de neiging te zeggen: ik heb terdege rekening gehouden met je argumenten, maar we doen het toch zoals het me voor ogen stond. Hij is een man met een missie, maar wel zijn éígen missie."

Eerste keer

Het is voor het eerst dat de vicepremier en de fractievoorzitter van de ChristenUnie zulke harde opmerkingen maken over premier Balkenende.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven