Rouvoet verbaasd over coalitievoorkeur CDA

Door in Nieuws

André Rouvoet van de ChristenUnie is verbaasd over de coalitievoorkeur van het CDA.

Volgens Rouvoet is het "raar van een partij die beducht is voor nieuw paars". Hij deed zijn uitspraken in het KRO-programma Goedemorgen Nederland.

De voorkeur van het CDA is namelijk een coalitie met VVD, GroenLinks en D66. Tot nu toe had Rouvoet altijd begrepen dat de christendemocraten zich keerden tegen een paarse coalitie, waarin linkse en rechtse partijen samenwerken.

Inhoudelijk verbaast de keuze van het CDA Rouvoet ook. CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende gaf aan voor deze drie partij te kiezen omdat ze hervormingsgezind zijn. In de ogen van Rouvoet is het CDA dat zelf nu juist niet, omdat de partij vasthoudt aan de aftrek van de hypotheekrente.

Regeren

Het raakt Rouvoet niet dat Balkenende gisteren op de valreep de ChristenUnie nog noemde als mogelijke nieuwe coalitiepartner. Rouvoets partij wil weer regeren.

De politicus roept andere partijen op niet met breekpunten te komen. Volgens Rouvoet maken vergaande eisen de formatie van een nieuw kabinet alleen maar lastiger, vooral als daar drie of vier partijen aan mee moeten doen. De ChristenUnie kan zich ook moeilijk voorstellen dat de verkiezingen over de hypotheekrenteaftrek zouden moeten gaan, terwijl er zoveel meer aan de hand is.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven