Rutte hekelt crisisaanpak Balkenende

Door in Nieuws

VVD-leider Mark Rutte vraagt zich hardop af waarom kiezers CDA-leider Jan Peter Balkenende nog zouden moeten geloven, terwijl die in zijn ogen verantwoordelijk is voor ‘het volstrekt mislukte herstelbeleid’ van de afgelopen jaren.

Tijdens het lijsttrekkersdebat van tv-programma EénVandaag verweet Rutte Balkenende dat die tijdens zijn laatste kabinet het hele economische beleid aan de PvdA overliet. ‘En dat was desastreus.’

Daadkrachtig

De VVD heeft steeds kritiek gehad op de crisisaanpak van het kabinet, omdat die volgens de liberalen te weinig daadkrachtig was.

Balkenende, daarbij gesteund door PvdA-leider Job Cohen, stelde dat de werkloosheid enorm zou zijn opgelopen als de forse bezuinigingsvoorstellen van de VVD de afgelopen tijd zouden zijn uitgevoerd. Balkenende benadrukte bovendien dat het kabinet steeds gehandeld heeft in lijn met adviezen van internationale deskundigen.

Geert Wilders is door het online opiniepanel van 1Vandaag uitgeroepen tot winnaar van het debat. Stem hieronder op uw winnaar:

[poll id="12"]

Bron: ANP

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven