Rode potlood
Stemmen met het rode potlood
Flickr / elgervdwel / cc by-nc-sa 2.0

SOPN: houdbaarheid kapitalisme failliet

Door in Nieuws

Lijsttrekker Johan Oldekamp van de SOPN zegt dat de houdbaarheid van het kapitalisme ten einde is. "De oude politiek blijft maar vasthouden aan bezuinigingen en hervormingen", zegt hij.

De partij zegt dat het communisme en het kapitalisme ideologieën zijn uit de 19e eeuw en vindt ze niet meer van deze tijd. De SOPN zegt dat Nederland klaar moet worden gemaakt voor de 21e eeuw. "Dat kan volgens de SOPN alleen wanneer we nu de dogma’s van het kapitalisme achter ons laten. Het najagen van economische groei zorgt namelijk helemaal niet voor duurzame welvaart, want het is het ultieme recept voor een totale ecologische ineenstorting."

'Ismen'

Volgens SOPN-leider Oldenkamp zijn alle ‘ismen’ inmiddels dood. "Dus ook het socialisme, wat feitelijk een gematigde vorm van het communisme is. Wat we dan overhouden is puur samenleven in vrijheid, verantwoordelijkheid en wederzijds respect."

De partij wil in een nieuwe samenleving af van de politiek zoals we die nu kennen: "Het klinkt wellicht paradoxaal", zegt allround wetenschapper Oldenkamp, "maar de SOPN doet mee met de politiek om een einde te maken aan deze politiek".

Woensdagavond zal duidelijk worden hoeveel Nederlanders hebben gekozen voor de SOPN.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven