Emile Roemer
Emile Roemer op het SP congres in 2010
Flickr / sp-politiek / cc by-nc-nd 2.0

SP congres in Breda

Door in Nieuws

Vandaag wordt Emile Roemer aan het SP-congres in Breda voorgedragen als lijsttrekker bij de komende Kamerverkiezingen. Hij is de enige kandidaat.

Het congres spreekt zich ook uit over de beste koers om uit de crisis te komen. Regeringsdeelname van de SP hoort daarbij: "De Nederlandse bevolking verdient een regering die zich niet tegen maar naast de bevolking opstelt. Het kan, het moet, laten we het daarom doen", aldus de resolutie die zaterdag in Breda wordt voorgelegd aan de ruim 900 afgevaardigden.

Regeringsdeelname

De partij is volgens opiniepeilingen kanshebber een van de grootste partijen van Nederland te worden. "Regeringsdeelname komt daardoor in zicht en de SP loopt voor die verantwoordelijkheid zeker niet weg", zegt SP-leider Emile Roemer.

Het congres buigt zich ook over een aantal wijzigingsvoorstellen en moties die in samenhang met de ontwerpresolutie zijn ingediend.

Het congres kiest verder een aantal leden van het Partijbestuur. Jan Marijnissen en Hans van Heijningen zijn herkiesbaar als partijvoorzitter en algemeen secretaris van de SP.

Volg live

Het congres is live te volgen op deze website.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven