Servers
Servers
Flickr / torkildr / cc by-sa 2.0

SP komt met ICT-nota

Door in Nieuws

Deze week presenteert SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen de ICT-nota ‘Knooppunten en Oplossingen’. Hiermee geeft de partij haar visie op een veilige, betrouwbare en gebruikersvriendelijke digitale toekomst.

Gesthuizen: "ICT en internet zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Daarom hebben wij deze visie geschreven over onder andere privacy en veiligheid. Maar ook onze ideeën over ICT bij de overheid en het downloadverbod zijn in dit rapport opgenomen."

Meldplicht datalekken

De SP wil dat internetproviders de inhoud van het verkeer van internetgebruikers niet mogen bekijken: "Internetgebruikers moeten baas zijn over hun eigen gegevens. Op verzoek van de gebruiker moeten opgeslagen gegevens per direct verwijderd worden", zegt Gesthuizen. Daarnaast wil de partij dat internetcriminaliteit hard wordt aangepakt en er moet een meldplicht komen voor datalekken.

Downloadverbod

De SP spreekt zich uit tegen een downloadverbod: "Dit verbod is niet te handhaven. De voorlopige oplossing wordt dan ook gevonden in een uitbreiding van de huidige thuiskopieheffing."

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven