Aftrap EU-campagne SP
SP-leider Emile Roemer en lijsttrekker Dennis de Jong trappen de campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2014 af
Bram Petraeus

SP spreekt zich uit tegen 'Europese Superstaat'

Door in Nieuws

SP-leider Emile Roemer en SP-lijsttrekker voor het Europees Parlement Dennis de Jong hebben vanochtend in Amersfoort de campagne afgetrapt voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 22 mei.

'Nee' tegen EU

Roemer zegt dat de SP dé partij is voor mensen die zich uit willen spreken tegen de 'Europese Superstaat' en tegen het rechts-extremisme dat Nederland en Europa zou bedreigen: "Wij staan voor samenwerking tussen landen in Europa en verzetten ons tegen ondemocratische partijen die de invloed van Brussel willen vergroten ten koste van de macht van burgers. De SP zegt 'nee' tegen deze EU."

Posters geplakt

Op het geografische middelpunt in Nederland, bij de Lange Jan, in Amersfoort plakten Roemer en De Jong de eerste posters verkiezingsposters. Tegen de honderdvijftig aanwezige SP'ers legde Roemer uit waarom de aanstaande verkiezingen belangrijker zijn dan ooit.

Tijdens de economische crisis is de macht van de Europese Unie alleen maar gegroeid. Als het aan de voorstanders van de Superstaat ligt, beslist Brussel straks over onze zorg en ons openbaar vervoer, zaken waar landen prima zelf over kunnen beslissen.

Volgens Dennis de Jong is de ontwikkeling naar een federaal Europa de afgelopen jaren in versnelde gang doorgezet:

Vijf jaar gelden voerden wij campagne voor minder Brussel: vandaag stellen we vast dat het alleen maar meer Brussel is geworden. De SP wil de Europese Commissie afschaffen omdat het ondemocratisch én bureaucratisch is. Wij hebben goede alternatieven om de samenwerking tussen landen tot wederzijds voordeel te verbeteren: méér invloed van burgers en minder dictaten in Brussel.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven