Staatssecretaris De Vries treedt af

Door in Nieuws

Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries stopt ermee.

Eerder deze week kwam de CDA'er in opspraak nadat bekend was geworden dat hij een buitenechtelijke relatie had met een ondergeschikte.

Verklaring

Op de website van Defensie is de verklaring van de politicus te lezen:

"Hierbij maak ik bekend dat ik de minister-president en de minister van Defensie heb laten weten af te zullen treden als staatssecretaris van Defensie. Deze beslissing houdt daarnaast in dat ik me zal terugtrekken uit de actieve politiek en na 9 juni geen zitting zal nemen in de Tweede Kamer.

Ik ben tot deze beslissing gekomen mede vanwege de voortgaande publicitaire druk. Deze legt een onevenredige druk op mijn naaste omgeving.

Bovendien wil ik voluit een ambassadeur zijn voor het ministerie van Defensie en de mannen en vrouwen van de krijgsmacht. Zij hadden en hebben mijn volledige steun. Het is een groot voorrecht geweest drie jaar met en voor hen te kunnen werken. Ik heb willen strijden voor hun draagvlak en wil daar nu geen afbreuk aan doen.

Ook geldt het partijbelang. Ik heb veel aan de partij te danken en wil ook het CDA niet langer met deze discussie belasten.

Politiek is mijn passie, maar het kan en mag niet meer ten koste gaan van datgene waar het echt om draait in het leven: je verantwoordelijkheid voor de mensen die je liefhebben.

Dat dit alles is gebeurd is mijn eigen verantwoordelijkheid. En die neem ik dan ook."

Spindoctor en honderd dagen

De Vries is niet alleen bekend vanwege zijn baan als staatssecretaris. Hij is onder andere de bedenker van de honderd dagen-campagne van het kabinet Balkenende IV. De Vries werd ook wel gezien als de spindoctor van het CDA.

Demissionair-minister Van Middelkoop noemt het een pijnlijke beslissing dat De Vries aftreedt.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven