Studio 1VDV
Studio van 1 Voor de Verkiezingen
Flickr / stefvangrieken / cc by-sa 2.0

Vanavond laatste debat lijsttrekkers

Door in Nieuws

Een dag voor de gang naar de stembus staan de lijsttrekkers vanavond nog één keer tegenover elkaar in het verkiezingsdebat van de NOS.

In deze laatste ronde gaan de lijsttrekkers in het gebouw van de Tweede Kamer met elkaar in debat over actuele, landelijke politieke thema's.

Onder leiding van Sacha de Boer, Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde is de 'vloer' van 22.00 tot 23.30 uur gereserveerd voor de lijsttrekkers van de partijen die zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Conference

Voor het debat is de verkiezingsconference van Freek de Jonge te zien: De Stemming 4: Miereneuken. Op verzoek van Martin Bosma (PVV) zal de monoloog van plusminus zestig minuten minder links van aard zijn dan voorgaande keren. Of dit ten koste gaat van de grapdichtheid zal worden onderzocht door studenten van de Universiteit van Stellenbosch.

Om zich voor te bereiden op zijn monoloog verbleef De Jonge enige weken op Saba om er de gevolgen van de decentralisatie van de jeugdzorg te bestuderen en de invloed daarvan op het stemgedrag van de lokale bevolking. Daarnaast zal De Jonge een week stage lopen bij Johan Cruijff, die als enige Nederlander er meerdere malen in geslaagd is over zijn eigen schaduw heen te springen.

Op aandringen van de heer Pechtold (D66) zal de conference dit keer vόόr het lijsttrekkersdebat plaatsvinden.

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven