Geert Wilders
Geert Wilders staat de pers te woord
Flickr / roel1943 / cc by-nc 2.0

Wilders: Nederland moet uit EU

Door in Nieuws
PVV-leider Geert Wilders wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Dat zei hij dinsdag in New York, waar hij zijn boek over de islam promoot.

''We kunnen lid zijn van de Europese Economische Ruimte (EER), net als Zwitserland en Noorwegen, zodat economische voordelen blijven. We zijn zonder lid te zijn van de EU en de eurozone dan weer baas over eigen regels, zoals over wie het land binnenkomt, immigratie en de eigen munt'', aldus Wilders.
 
Wilders pleitte eerder al voor een vertrek van Nederland uit de eurozone. In feite betekent dat hetzelfde als een vertrek uit de EU, want een land dat de eurozone verlaat kan volgens het EU-verdrag niet langer lid blijven van de Europese Unie.
 

Verkiezingscampagne

Wat Wilders betreft wordt het behoud van de nationale soevereiniteit van Nederland het hoofdthema van de campagne voor de verkiezingen van 12 september.
 
''Zonder kunnen we onze identiteit niet verdedigen en niet vechten tegen de islamisering'', zei hij maandag in een speech in New York.
 
Wilders pleitte in zijn verkiezingsprogramma voor de verkiezingen in juni 2010 nog niet voor een exit uit de EU. Wel wilde hij toen het Europees Parlement afschaffen. Toch deed hij later mee aan verkiezingen voor een nieuw europarlement, om dat van binnenuit te kunnen bestrijden.
Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
blog comments powered by Disqus
Terug naar boven