Wilders wil regeren met VVD, CDA

Door in Nieuws

PVV-leider Geert Wilders wil het liefst regeren met de VVD en het CDA.

Zo'n rechts kabinet is volgens hem het beste om de problemen in Nederland, zoals met immigratie, integratie en veiligheid, op te lossen.

"Wij zijn klaar voor een kabinet VVD-CDA-PVV", stelde Wilders zaterdag.

Hij roept VVD-leider Mark Rutte op ook voor deze combinatie te kiezen en publiekelijk afstand te nemen van een paarse optie (VVD, PvdA en D66), waarop PvdA-leider Job Cohen zaterdag in een interview met De Telegraaf zinspeelde. "Nooit meer paars. Een nieuw paars kabinet is funest voor Nederland", waarschuwt Wilders.

Het is de eerste keer dat de PVV-leider aangeeft met wie hij eventueel een coalitie wil vormen. Het CDA en de VVD hebben altijd aangegeven geen enkele democratische partij uit te sluiten.

CDA-leider Jan Peter Balkenende gaf eerder echter wel aan dat het verre van gemakkelijk zal zijn om met de PVV samen te werken.

Speculeren

VVD-campagneleider Stef Blok zei in een reactie op de oproep van Wilders dat de VVD niet voor de verkiezingen wil speculeren op een mogelijke coalitie, omdat de kiezers nu eerst aan zet zijn. Randvoorwaarde voor de liberalen is wel dat een nieuwe regering echt bereid moet zijn de economie te hervormen, aldus Blok.

Bron: NU.nl/ANP

Tip: gebruik de pijltjestoetsen om snel tussen artikelen te bladeren.
Terug naar boven